⏰Ut prodej končí 29.04. ⏰ 50% SLEVA + Doprava zdarma

Jak vyprat polštář

Způsob čištění polštáře závisí na materiálu výrobku. Většinu polštářů lze prát v pračce v teplé vodě na šetrný režim. Věnujte pozornost pokynům k výrobku. Některé je třeba čistit chemicky.

Latexové polštáře a polštáře z paměťové pěny jsou hypoalergenní, odolné vůči bakteriím a roztočům. Tyto výrobky by se měly čistit pouze jednou nebo dvakrát ročně.

Jak vyčistit polštář na místě

Pokud chcete z polštáře odstranit skvrnu, nemusíte jej prát celý. Místo toho jej vyčistěte bodově. Před čištěním jakéhokoli typu skvrny položte polštář na rovný povrch. Předtím odstraňte prach z předmětu pomocí vysavače. Naplňte nádobu sotva teplou vodou a přidejte do ní trochu jemného pracího prostředku. Například Good Housekeeping Seal Star Tide, The Laundress New York – Wool & Cashmere Shampoo nebo Delicate Wash Laundry LIFVEAN. Znečištěná místa vyčistěte houbou navlhčenou jemným mýdlovým roztokem. Poté vyčištěné místo otřete vlhkým hadříkem. U mokrého pěnového polštáře buďte opatrní: agresivní působení může výrobek poškodit.

Pokud jste polštář právě polili tekutinou, otřete jej čistým bílým hadříkem, abyste absorbovali co nejvíce vlhkosti. Poté vyčistěte plochu od okraje ke středu jemným čisticím prostředkem. Lépe se odstraňují čerstvé skvrny než zašlé.

Chcete-li se zbavit odolné skvrny na polštáři, zřeďte mýdlový roztok a naneste pěnu na znečištěné místo. Po deseti minutách odstraňte zbytky mýdla vlhkým čistým hadříkem.

Chcete-li odstranit skvrny od potu, naneste na požadované místo roztok peroxidu a vody a nechte ho půl hodiny působit. Pokud je to možné, vyperte polštář v pračce nebo jej několikrát otřete vlhkým hadříkem. Místo peroxidu můžete také použít aspirin, jedlou sůl nebo jedlou sodu. Všechny výše uvedené složky je třeba smíchat s vodou ve stejném poměru. Roztok vody a octa o 3% koncentraci pomůže odstranit nepříjemný zápach potu.

Jak dostat krev z polštáře

Pro snadné odstranění skvrn od krve se se skvrnou vypořádejte rychle. Peroxid vodíku je účinný při jejich odstraňování. Polštář položte na rovný povrch. Roztok nalijte přímo na skvrnu. Kapalina bude několik minut syčet a bublat. Ošetřenou oblast otřete vlhkým hadříkem. Postup opakujte, dokud skvrna zcela nezmizí. Pokud je to možné, vyperte předmět ve studené vodě. Pěnové a latexové polštáře otřete houbou napuštěnou studenou vodou.

Pokud se vám nepodařilo skvrny z polštáře vyčistit pomocí speciálních jemných čisticích prostředků, obraťte se na čistírnu.

Zleva doprava: Zleva: Ortorex tvarovaný ortopedický polštář z paměťové pěny proti bolesti šíje, Ortorex 100% přírodní latexový ortopedický polštář proti bolesti šíje.

Jak prát polštář z paměťové pěny

Polštáře z paměťové pěny by se neměly prát v pračce. Prudké otáčení může zničit výplň. Přečtěte si pokyny k výrobku. Snímatelný potah a povlak na polštář lze obvykle prát v teplé vodě s jemným pracím prostředkem v pračce. Polštář vysajte z obou stran hubicí na čalounění, znečištěná místa otřete houbičkou s jemným mýdlovým roztokem. Zbytky pracího prostředku jemně setřete vlhkým hadříkem. Buďte opatrní: mokrá pěna se snadno roztrhne.

Jak vyčistit polštář z drcené paměťové pěny

Polštáře z drcené pěny lze obvykle prát v pračce (podívejte se do návodu). Před vložením do sušičky jej vyždímejte. Tím se zkrátí doba sušení. Polštář může zůstat po prvním cyklu vlhký. Možná budete muset proces opakovat, abyste jej zcela vysušili. Pokud je v návodu uvedeno, že je povoleno pouze ruční praní, použijte metodu čištění polštáře z paměťové pěny.

Jak prát polštář z latexové pěny

Latexový polštář by se měl prát pouze v ruce. Naplňte vanu teplou vodou, přidejte trochu jemného pracího prostředku na choulostivé oděvy. Na pět litrů vody budete potřebovat jednu čajovou lžičku pracího prostředku.

Jak prát péřový polštář

Péřové a péřové polštáře lze prát v pračce. Většina z nich má standardní velikost a snadno se vejde do bubnu. Odstraňte potahy a povlaky na polštáře. Zkontrolujte, zda nejsou potrhané, a opravte je. Před praním je zafixujte jehlou, aby se výplň nedostala do bubnu pračky. Péřové a péřové polštáře je nejlepší prát po dvou. Pomůže to vyvážit pračku. Vložte je do pračky ve svislé poloze a nastavte ji na jemný režim při nízké teplotě. Nejlepší volbou by byla pračka s předním plněním. Použijte malé množství prášku s nízkou pěnivostí. Tímto způsobem se náplň nebude lepit na pračku. Použijte cyklus extra máchání a odstřeďování, abyste se zbavili zbytků mýdla a přebytečné vlhkosti.

Jak prát polštář s mikroperličkami

Polštáře s mikroperličkami lze zpravidla prát v pračce. Před praním vložte polštář do velkého povlaku na polštář a zavažte jej. V opačném případě se mohou mikrokuličky rozptýlit po celé pračce.

Jak čistit polštář Tempur-Pedic

Prostudujte si návod k použití výrobku. Většina polštářů Tempur-Pedic má potahy, které lze prát v pračce. Zvolte šetrný režim a nízkou teplotu a přidejte jemný prací prostředek. Samotný polštář nelze prát v pračce, protože je vyroben z pěny. Při mokrém čištění používejte malé množství studené vody, aby nedošlo k poškození výrobku. Můžete také přidat trochu jemného pracího prostředku. Polštář netřete, aby nedošlo k jeho deformaci.

Jak prát bambusový polštář

Bambusový polštář může mít po zakoupení specifickou vůni. Neperte jej hned první den. Během několika hodin vůně bambusu vyprchá. I jemný režim praní v pračce jej může zdeformovat, proto jej čistěte ručně. Naplňte umyvadlo nebo vanu mírně teplou vodou, vložte do ní předmět a počkejte, až se zcela namočí. Polštář vyždímejte, vetřete do něj trochu pracího prostředku, opláchněte a vyždímejte.

Jak vyprat polštář na tělo

Většinu tělových polštářů lze prát v pračce. Před praním si přečtěte návod k použití. Některé předměty tohoto typu by se měly prát pouze ve studené vodě. Pro rychlé usušení můžete použít šetrný režim sušičky. Pokud je váš domácí spotřebič malý, můžete použít pračku průmyslové velikosti z prádelny.

Jak prát polyesterový polštář

Polyesterové polštáře lze prát v pračce v teplé vodě s malým množstvím jemného pracího prostředku. Zvolte šetrný režim praní. Pro vyváženou techniku vkládejte předměty v párech.

Jak prát polštář v pračce

Jak jsme již uvedli, latexové polštáře, polštáře z paměťové pěny a polštáře Tempur-Pedic nelze prát v pračce. Agresivní působení otáčení zničí materiál výrobku.

Praní v pračce je vhodné pro péřové polštáře a polštáře plněné vlákny. Vkládejte je do bubnu po dvou, aby byly vyvážené. Nejlepší jsou pračky s předním nebo horním plněním bez míchání. Pokud je vaší jedinou možností pračka s horním plněním a míchadlem, umístěte polštáře do nádrže vertikálně, abyste snížili možnost poškození míchadla.

Jak sušit polštáře

Polštář nejlépe vysušíte přirozenou cestou: venku nebo v dobře větrané místnosti. Tento proces můžete urychlit použitím ventilátoru s chladným vzduchem. Položte čistý bílý ručník a polštář na něj položte. Čas od času jej otočte, aby se vysušil. Můžete na něj také použít speciální závěsy. Před použitím polštáře se ujistěte, že je zcela suchý. Trocha vlhkosti může způsobit vznik plísní. Při přirozeném sušení trvá úplné vysušení nejméně 24 hodin.

Jak sušit polštář z paměťové pěny

Polštář sušte přirozeně. Nevymačkávejte výplň. Nechte vodu odtéct. K vysušení určitých oblastí můžete použít chladný vzduch fénu nebo ventilátoru. Výrobek nesušte na topných tělesech ani v blízkosti otevřeného ohně. Vysoké teploty mohou výrobek zdeformovat.

Jak sušit latexový polštář

Po vyprání polštář opláchněte v čisté vodě, abyste odstranili zbytky pracího prostředku. Neždímejte výplň. Vodu nechte přirozeně odtéct. Ihned po vyprání lze výrobek jemně otřít ručníkem a postavit do svislé polohy na stinném místě. Polštář nesušte na radiátoru nebo v blízkosti otevřeného ohně. Vysoké teploty mohou výrobek zdeformovat.

Jak sušit polyesterový polštář

Polyesterový polštář lze sušit na šňůře na prádlo nebo na speciálním ramínku. Pokud máte sušičku, zvolte pro tento výrobek šetrný režim. Tento typ polštáře schne rychleji než všechny ostatní typy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Jessica
Jessica B.
Hrdina spokojenosti zákazníků
Máte dotazy?
Naše oceňovaná zákaznická podpora je tu pro vás
Pošlete nám e-mail: info@ortorex.cz

Zřeknutí se lékařské odpovědnosti


Zdravotní stav jednotlivců se liší a není zaručeno, že používání našich produktů bude 100% účinné pro každého.

Pokud se potýkáte s klinickým onemocněním nebo chronickou bolestí, obraťte se na svého lékaře, který vám poradí ohledně vašeho zdravotního stavu.

Jakýkoli produkt se slevou 20%
Platnost vaší slevy vyprší za:
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0