⏰Ut prodej končí 28.04. ⏰ 50% SLEVA + Doprava zdarma

Nejlepší polštáře pro osoby s bočním spánkem

Co potřebují vědět všichni lidé, kteří spí na boku, aby měli klidný spánek a vyhnuli se bolestem šíje, ramen a kyčlí!

Zjistěte, jak získat maximální výhody… a minimální bolest… ze spaní na boku…

Dlouho se mělo za to, že optimální polohou pro spánek je ležení na zádech, ale v poslední době začali vědci „opěvovat“ spánek na boku.

Mezi potenciální výhody spojené se spaním na boku, na které vědci rychle upozorňují, patří:

  • menší bolesti kloubů a dolní části zad
  • snížení chrápání
  • Možná lepší zdraví mozku
  • Zlepšení zdraví střev

To jsou docela působivé výhody! Pojďme se na ně podívat blíže.

  • Bolest – vědci tvrdí, že při správném ležení na boku může spáč snížit tlak na spodní část zad a další klouby, což snižuje bolest a zlepšuje spánek.
  • Chrápání – vědci tvrdí, že při spánku na zádech se častěji objevuje chrápání. Spánek na boku může také snížit účinky spánkové apnoe, což je závažný stav, který zahrnuje poruchy dýchání a který může vést k řadě vážných zdravotních problémů, jako je cukrovka, infarkt a kognitivní problémy.
  • Zdraví mozku – vědci nyní tvrdí, že spánek na boku může podporovat i celkové zdraví mozku. Důvodem je podle nich to, že poloha na boku umožňuje snadnější odstraňování odpadních látek z mozku, což pak snižuje pravděpodobnost, že člověk onemocní Alzheimerovou chorobou.
  • Zdraví střev – Další velkou výhodou spaní na boku je lepší zdraví střev. Ležení na boku umožňuje lepší fungování trávicího systému ve srovnání s ležením na zádech. To pak může vést k menšímu pálení žáhy, zácpě a nadýmání.

Může však spánek na boku způsobit bolesti ramen, šíje a kyčlí?

Stručná odpověď zní „ano, může“, pokud neležíte správně. Klíčem k tomu, abyste se vyhnuli bolestem ramen, krku nebo kyčlí, je používat správný druh polštáře.

Správný polštář udrží vaši páteř v rovině a umožní vám správně rozložit váhu podél těla, místo abyste ji příliš soustředili na jednu oblast – například na rameno.

Pokud například používáte špatný polštář, který udržuje hlavu příliš nízko, pak se nadměrná váha přenáší na rameno a může se u vás objevit bolest.

Samozřejmě, pokud to přeženete a budete používat polštář nebo polštáře, které jsou příliš vysoko, pak by to mohlo způsobit, že si vyvinete bolest v krku.

Ideální je dobrý, pevný polštář, který udrží vaši hlavu rovně v linii s rameny.

Pokud spíte na boku a máte bolesti krku, ramen, zad nebo kyčlí, existují polštáře, které vám mohou pomoci tyto bolesti zmírnit.

Zde jsou 4 typy polštářů, které pomáhají lidem spícím na boku spát bez bolesti

1. Tvarovaný krční polštář z paměťové pěny pro osoby spící na boku (bolest krku)

Tento polštář se vyznačuje strategickým ergonomickým designem, který pomáhá podpírat hlavu, krk a ramena a poskytuje jim pohodlí – udržuje je v jedné rovině, takže vaše páteř je v rovině a váha je rovnoměrně rozložena.

Polštář je pečlivě navržen tak, aby vaše hlava zaujímala přirozenou polohu při spánku, a je vybaven prohlubněmi, které vám umožní snadno pod polštář vložit ruku. Je speciálně vyroben tak, aby podpíral oblast zad mezi lopatkami a nevytvářel zbytečnou zátěž na krk.

Sečteno a podtrženo, tento polštář je speciálně vyroben tak, aby vám pomohl každou noc upadnout do nepřerušovaného spánku!

Klikněte zde a pořiďte si tento polštář

2. Ortopedický polštář na kolena pro osoby spící na boku (bolest zad a kyčlí)

Umístění tohoto ortopedického polštáře mezi kolena vyrovnává páteř a ulevuje od bolesti zad a kyčlí.

Tento konkrétní polštář je dodáván s popruhem, který jej udržuje na místě (buď u horní, nebo dolní končetiny) pro jemnou oporu, když jste v jakékoli poloze při spánku na boku.

To znamená, že už nemusíte hledat v povlečení ztracený polštář na kolena, váš polštář na kolena se pohybuje s vámi, aby udržel vaše kyčle a držení těla v dokonalé rovině, takže se můžete vyhnout skřípnutí nervů, ischiasu a ranním bolestem kloubů.

S tímto polštářem můžete skoncovat s probouzením s bolavými zády!

Klikněte zde a pořiďte si tento polštář

3. Trojúhelníkový klínový polštář pro osoby spící na boku (bolest krku a ramen)

    Tento polštář ve tvaru klínu je navržen tak, aby poskytoval větší oporu krku a ramenům a konkrétněji umožňoval tělu upadnout do dokonalé neutrální polohy.

    Spánek v této poloze pak pomůže zlepšit krevní oběh, uvolnit tlakové body a snížit potíže s dýcháním. Proto mezi výhody spojené s používáním tohoto polštáře patří: snížení chrápání, snížení bolesti krku, snížení bolesti ramen, snížení kyselého refluxu a mnoho dalšího.

    Mezi další způsoby použití tohoto polštáře patří: spaní v předklonu pro zlepšení dýchání, opření se a sledování televize, položení pod kolena pro zvýšení prokrvení nohou a položení do klína pro držení notebooku nebo tabletu.

    Klikněte zde a pořiďte si tento polštář

    4. Těhotenský polštář na spaní na boku pro celé tělo (nejen pro těhotné – podporuje záda, boky, kolena, krk a hlavu)

    Tento polštář je navržen tak, aby kolébal a podpíral celé vaše tělo a omezil tak házení a otáčení, udržoval krk, ramena, záda a boky v jedné rovině a zajistil kvalitní noční odpočinek.

    Polštář lze snadno vytvarovat do více tvarůpro poskytnutí opory tam, kde je to potřeba – například pro vyvýšení nohou pro zlepšení krevního oběhu. Je také skvělý pro čtení, sledování televize, odpočinek, kojení a další činnosti.

    Tento polštář ve tvaru písmene U snadno nahradí všechny ostatní malé polštáře na vaší posteli a zajistí vám pohodlný a zdravý spánek!

    Klikněte zde a pořiďte si tento polštář

    Jedna velká výhoda všech těchto polštářů je, že obsahují paměťovou pěnu!

    Polštáře mohou mít různé výplně, například latex, chmýří, vlákna a paměťovou pěnu.

    Abyste si zajistili nejlepší možnou oporu noc co noc, vřele doporučujeme paměťovou pěnu.

    Paměťová pěna s pomalým odrazem nabízí pohodlí a oporu pro optimální polohování při spánku a vždy se znovu a znovu vrací do původní podoby.

    Můžete se spolehnout, že se paměťová pěna neprověsí ani neztenčí uprostřed, jako se to stává u jiných polštářů. Paměťová pěna neztrácí svůj tvar – můžete se spolehnout, že vám bude poskytovat oporu hodiny a hodiny.

    Pořízením správného polštáře s paměťovou pěnou si můžete zajistit bezbolestné noci strávené spaním na boku!

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Jessica
    Jessica B.
    Hrdina spokojenosti zákazníků
    Máte dotazy?
    Naše oceňovaná zákaznická podpora je tu pro vás
    Pošlete nám e-mail: info@ortorex.cz

    Zřeknutí se lékařské odpovědnosti


    Zdravotní stav jednotlivců se liší a není zaručeno, že používání našich produktů bude 100% účinné pro každého.

    Pokud se potýkáte s klinickým onemocněním nebo chronickou bolestí, obraťte se na svého lékaře, který vám poradí ohledně vašeho zdravotního stavu.

    Jakýkoli produkt se slevou 20%
    Platnost vaší slevy vyprší za:
    0 0 0 0
    0 0 0 0
    0 0 0 0
    0 0 0 0
    0 0 0 0
    0 0 0 0